Autor: 021, Novosti

Novi Sad
28.07.2017.
17:14 > 17:49
Apoteka "Novi Sad" i Grad Novi Sad započeli su pripreme za ulazak ove ustanove u javno-privatno partnerstvo, a očekuje se da taj posao bude gotov do kraja godine.
  • mag pharm

    07.08.2017 17:54
    odgovor kolegi

    nema svako tako dobru vezu da radi u Benu apotekama!
    Odlicno je poznato da se u Benu apotekama nalaze slihtare, ulizice dipl pharm...
  • Kolega mag pharm

    03.08.2017 15:37
    Jeste
    Tačno je da se kod privatnika više radi, jer na žalost tamo je uglavnom jedan farmaceut ili čak samo jedan tehničar u smeni koji rade i nabavku i papirologiju i kalkulacije, neretko i čiste i brišu apoteku, odnosno rade posao i spremačice, a pri tom su slabo plaćene i za posao za koji su primljene. Imam privatnu praksu, i znam šta znači biti njihov rob. Za male novce hoće i dušu da ti uzmu. Kad sam prešla u državnu apoteku, videla šta znači raditi u sređenom sistema, gde svako radi posao za koji je plaćen. Ali za takve loše uslove u privatnoj apoteci nisu krivi radnici iz državne apoteke. I mi smo lepo radili, imali robu i lekove, plata nam je niža u odnosu na Benu apoteke, I to dosta, ali smo imali redovnu platu i posao. Onda su krenuli direktori da uzimaju kako kome koliko treba, konkretno pančevačka apoteka je postala krava muzara ovdašnjem rukovodstvu i opštini, mi ostali bez plate, bez posla, bez struje. Dolazimo u mračne apoteke da dežuramo jer Pančevo je mali grad i nema mesta za sve nas po privatnim, čekamo da nam ili daju otkaze ili da nas neko kupi. A naša deca u međuvremenu ne treba da jedu. Toliko o solidarnosti. Veliki pozdrav
  • Mag pharm

    02.08.2017 14:24
    Šljam dipl farm iz AUNS
    Evo, da odgovorim Apotekarka Jedna: i ja sam mama, imam malu decu, radim u privatnoj apoteci gde se radi, ne sedi se i ne kukam. Plata mi je manja od vaše, jer preki računa primam minimalac... tako da ja moram da radim, a vi lenštine dođite u privatnu apoteku pa vidite da li možete da izdržite!!!
  • Zabrinuta

    02.08.2017 12:36
    Inače
    A ko brine o zaposlenima? Šta će sa njima biti? Sve zanima šta će biti sa imovinom apoteke i kolike, dakle kolike su bile plate zaposlenih u vreme kada su svima bile lepe plate, kada su svi pristojno živeli od jedne plate. A da li je neko pitao kolike su im sada plate? Da li ikoga zanima koliko meseci apotekari u Srbij nisu dobili plate? Konkretno u Pančevu. Neverovatni su mi svi ovi negativni komentari na račun ljudi koji su u mukama već godinama.
  • Apotekarka Jedna

    02.08.2017 12:19
    @pravi pacijent
    Naravno da je pacijentima sve jedno gde će podići lek kad ga svakako plaćaju. Dok su lekovi bili džabe, dok je fond sve plaćao, svi su se kleli u državne apoteke, hvalili na sva usta, proklinjali privatnike... Sad kad su privatnici dobili prava preko fonda da naplaćuju lekove, odnosno da izdaju lekove na recept, kad su dobili pravo da formiraju cene kako im I kad odgovara, što zavisi prvenstveno od toga kada su penzije, dok državne nabavljaju lekove tenderski, čekaju po 6 meseci i duže na naplatu od fonda, što naravno to povlači slabu snabdevenost kao i nemogućnost da se ispoštuju rokovi dobavljačima za lekove. Sad svi pljuju po državnim apotekama. Na stranu to što u tim državnim apotekama, bilo novosadskim, bilo pančevačkim, borskim zapravo rade ljudi, uglavnom žene koje imaju decu koju treba da hrane, školuju, odgaje, kojima treba posao kao bilo kojoj osobi u ovoj državi. Na stranu i to što platu NISMO dobili 8 meseci, što će većina nas da ostane bez posla a možda i na ulici. Na stranu sve, jer pacijenat je ipak uvek u pravu!
  • Mama

    31.07.2017 10:26
    @daaa
    Nek se proda predškolsko!
    Ionako se u njega upisuju samo deca privilegovanih, dok preko hiljadu dece ostane neupisano svake godine!.
    Kad se privatizuje plaćaćemo svi jednako.Čak i socijalni slučajevi koji voze džipove, moraće da odreše kesu....
  • daa

    31.07.2017 09:06
    daa
    Sledrce godine predskolska na redu ua raspad i prodaju
  • Pravi pacijent

    30.07.2017 19:55
    @ Pacijent
    Nisi ti pacijent, ti si neko od zaposlenih u apoteci .
    Kako znam? Pa prosto, pacijentu je svejedno gde podiže lek u privatnoj ili državnoj apoteci, a nema interes da plaća veće poreze i doprinose za zadravstvo da bi Apoteka "Novi Sad ", opstala bez obzira ko joj je osnivač.To što je osnivač grad Novi Sad,samo gore po Novosadjane- pašće dugovi apoteke na njihov teret.
  • Pacijent

    30.07.2017 15:52
    Sacuvajte Apoteku
    Svaka cast, treba sacuvati grradsku apoteku!!!!Grad mora ubrzati rehabilitaciju apoteke,on je vlasnik i osnivac.
  • Stanovi

    30.07.2017 14:09
    @uvredjeni
    Alo, nemaju SVA preduzeća SOCIJALNE STANOVE,samo privilegovana.
    Nećete nas ubediti da JE APOTEKAR SA PLATOM PREKO 60.000 DINARA SOCIJALNI SLUČAJ , pa da Novosadjani treba da mu kupuju stan.
    Zato Vam je preduzeće i propalo. Uzimali ste nemilice i u stanovima i u platama i u drugim privilegijama.
    I ne verujem da ćete pronaći privatnika da vam bude "partner".Veoma smešno.Firma u dugovima preko 500 miliona prema dobavljačima, plus ostali poverioci plus PU, nema imovine (lokali u zakupu) sa viškom zaposlenih "samoupravljača", traži "parnera".
  • Socijalni mir

    30.07.2017 14:01
    @uvredjeni
    Niko Vama nije oduzeo platu, Vaša firma je u debelom dugu prema dobavljačima (kojma ste Vi uzimali robu,a niste plaćali!!!!).
    Da radite u privatnom sektoru odavno bi račun firme bio u blokadi,a Vi bez ikakve plate.
    Novosadjani nisu dužni da obezbedjuju Vaš socijalni mir dajući Vam velike plate za minusno poslovanje.
    Socijalni mir možete obezbediti sebi na taj način što ćete naći drugi dobro plaćen posao.
    Ako baš želite da Vam socijalni mir obezbedjuju Novosadjani i to Vam pripada.
    Ali ne u visini velike plate ,već iznosa SOCIJALNE POMOĆI koju daje CSR svima ostalima u stanju socijalne ugroženosti.
  • uvredjeni

    29.07.2017 23:44
    sale
    O kavim stanovima govorite i ko je uopste kupovao stanove? Zasto sirite neistine?Stanovi su dobijani kao i u ostalim preduzecima prema vazecim Pravilnicima i to su stanovi solidarne izgradnje. Kako mozete da se tako izivljavate komentarima nad zaposlenima koji ama bas nicim nisu zasluzili...Sramota... Nama je apsolutno svejedno ko je vlasnik jer mi smo strucna lica koja mora da ima...a socijalni mir oduzimanjem plate zaposlenima-nije u redu.
  • Objašnjenje

    29.07.2017 16:28
    @Paor
    Te pare su očigledno pojeli sami zaposleni kroz svoje ZAGARANTOVANE VELIKE PLATE, razne dodatke na platu, regrese, jubilarne nagrade, stručno usavršavanje, komentator potpisan kao Sale tvrdi da su kupovani i DRUŠTVENI STANOVI (da se zaposleni ne muče).
    Sve javne ustanove funkcionišu po sistemu da su zagarantovane plate i sva prava radnika prioritet ( tzv "funkcionisanje ustanove" :) ).
    Dugove prema dobavljačima naravno pokriva budžet...
    Eto gde su pare...
  • Novosadjanin

    29.07.2017 16:24
    @Sale
    Ne mogu da verujem da je Apoteka kupovala društvene stanove , a nije plaćala dobavljačima lekova!
    Prodati sve društvene stanove PO TRŽIŠNOJ CENI i isplatiti dobavljače i platiti svim poveriocima,,to je njihov novac.
    Ne mislite valjda da će Novosadjani iz budžetskih para da plaćaju dobavljače lekova i poverioce,dok se zaposleni apotekari šire u državnim stanovima očekujući da ih kupe za tepsiju ribe?
    Privatizovati sve.Odmah Višak zaposlenih otpustiti.Dok nisu napravljeni veći dugovi na račun Novosadjana
  • Паор

    29.07.2017 10:37
    Чудно
    Нико не спомиње кривце за дуг?

    Апотека узме робу, добије количнски рабат, те има своју уградњу у ту цену лекова, тј. своју маржу/зараду, ...па онда још и не плати добављача!

    Где су онда нестале те паре?

    Државне апотеке, односно у овом случају градске имају привилегован статус код произвођача и добављача лекова у односу на приватне апотеке..
  • Komentator

    29.07.2017 09:41
    Smrt države
    Zbog ovakvih besmislica i ogoljenog lopovluka treba da nestanemo. Neoliberalno poimanje demokratije, srpski način. Kraj.
  • nsss

    29.07.2017 08:55
    gnsss
    da li ce pod jedan da odgovara onaj ko je upropastio drzavne apoteke...nece jer nikada niko nije odgovarao sta god da je drzavno upropastio...naprotiv napredovao je a sada ima priliku i za male pare da se domogne svega upropastenog
  • Sale-NS

    29.07.2017 07:14
    Info
    Sta ce biti sa imovinom apoteke i sa njenim drustvenim stanovima ? Da li ce privatni partner oteti sve za sebe ?
  • Ana

    28.07.2017 23:42
    Do kraja koje godine ce taj posao da bude zavrsen?
  • Nikolina

    28.07.2017 23:22
    Rambo davno objasnio
    https://www.youtube.com/watch?v=YesRqZjyph4
  • Nina

    28.07.2017 22:11
    Molimmm!!!!!
    8 meseci ?????Pa ti jadnici se muce vec vise od godinu dana sa pola plate,dokleeeee lazovcine jedne D O K L E !!!!!!!!
  • AUNS

    28.07.2017 21:43
    Posao
    Koga su našli da ih preuzme? Jankovića?? Hahahaaa
  • miki

    28.07.2017 21:22
    farsa
    ko je lud da kupi firmu , bez ikakve imovine ?svi lokali gradski , u zakupu, dugovi preko 500miliona , gomila zaposlenih .. kome to treba , kad ce , ionako, u likvidaciju i nece biti konkurencija nikom ??!!zato ,recite lepo ljudima , nema od toga nista !!ali , ko je ojadio apoteku ?? pitajte bastu i &kruzevic, oni sigurno znaju !!!
  • Pravi Novosadjanin

    28.07.2017 20:46
    Zna se
    Jankovic je odavno poceo da preuzima drzavne apoteke tako da ova prica iz naslova je vec zavrsena a ne da je tek pocela.....
  • Arthur Dent

    28.07.2017 20:44
    @Analitičar
    Benu apoteke. Zato su na brzinu osnovali galensku laboratoriju jer je to bio uslov za partnerstvo. Sad će pokupiti najbolje lokacije u gradu zajedno sa novom, potpuno opremljenom i navodno zbog nedostatka kadrova nikad otvorenom galenskom laboratorijom u Veterniku.
  • Сноубол и Наполеон

    28.07.2017 20:16
    Не липши магаре
    Не липши моје магаренце док не нарасте зелена травица. Е, када травица нарасте, млада, бујна и зелена, онда ћеш ти, моје магаренце, да се напасеш.А до тада немој случајно да липшеш јер мораш, драго моје магаренце, вредно да радиш и допринесеш нашој земљорадничког животињској фарми. Само ти вредно ради, вуци и рмбај и не брини, травица ће да порасте за најкраће 8 месеци. До тада ћемо ми (Сноубол и Наполеон) стрпљиво и брижно да се жртвујемо за вас, седећи у управним одборима људских клиничких центара и храбро али безуспешно се опирати гурању апанаже у наше мале и ничим заштићене џепиће. Када трава порасте зваћемо очку Фердинанда да прегледа све вас магаренца и овчице и одведе на једно дивно место где ћете јасно и очигледно да сагледате смисао вашег постојања. Одатле, обећавамо вам, ћете ићи само на најлуксузнија и најексклузивнија места, на која само господа са дубоким џеповима да долазе. А вас ће, међутим, тамо на рукама носити. Само нам дајте мало времена да истражимо тржиште и видимо где су највеће провизије.
    Љубе вас чика Сноубол и Наполеон.
  • Novosadjanin

    28.07.2017 20:16
    @About sitni lopovi
    Šefe,
    Kad si već lepo sve ispričao a to i vrapci znaju,
    Jasno ti je da moras raditi više da bi bio i ti bogat pa zbrinuo decu u bogataški vrtić.
    Odavno ne moźe da se radi jedan posao, dodje kuci, ruča, podrigne pa popodnevna dremka!
    Ne može nigde pa ne može i kod nas više.
    primer je: UBER aplikacija
  • Analitičar

    28.07.2017 19:32
    Nešto mi govori
    Da će u igru ući apoteka Janković ili mi se samo čini. Ko zna ,zna.
  • /

    28.07.2017 19:25
    /
    e pa vise nece vuci noge dok izdaju lekove

  • Luka

    28.07.2017 18:20
    samojasimismonasi
    Sada kad uleti bata ili kum. Ih ima da se razvlaci ohoho.
  • About sitni lopovi

    28.07.2017 18:13
    E muka mi je od jajara...
    Prvo to, a onda malo po malo sve više privatno, pa samo privatna, pa onda idu ucene Zdravstvenom fondu koji se isključivo i od koga lekovi moraju kupovati, spram klase ljudi koji žive na rubnom delu Evrozone...
    Samo fali d aubacim ime vlasnika.... ali je to zabranjeno.
    Jer je u Srbiji sve zabranjeno.
    U praksi, ne u teoriji.
    Nego, kako ide sa formiranjem privatnih vrtića od Radosnog detinjstva?
    Da samo bogataška deca mogu ići u vrtić.
    Ne verujete? Gledajte.
    Jedan po jedan deo će sve slabije poslovati, primati donacije i postajati većinsko vlasništvo.
    Polako ali sigurno.
    A prema tome će se i menjati politika prijema dece u vrtić.
  • Jelena

    28.07.2017 18:01
    Tranzicija
    Moglo je i lakše,svima koji su učestvovali u pljački apoteke, želim da budu njeni doživotni korisnici!
  • Sale NS

    28.07.2017 18:00
    Idemo redom.....
    .... hajde napišite koji su sve podobnici i iz kojih stranaka "rukovodili" ovom bitnom javnom ustanovom, stvaranom novcem nas Novosadjana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna